Bildgalleri

Bilder från våra Tjejskytte


Klicka på en bild för att se hela bilden och i ett större format.

Onsdagen den 3 juni fick vi så äntligen möjlighet att ha tjejskytte igen, sommaravslutning!


Fixades genom att vi hade fika, grillning och även temat ute i solskenet. Det var Carina Fridh som höll i kvällens tema och berättade om sin hunduppfödning. Väldigt intressant och både personligt och roligt. Om någon av oss som var där och lyssnade, skulle vara på jakt efter en jaktlabbe vet jag vilken uppfödare som skulle få frågan om valp!


Det var många som hann skjuta under eftermiddagen på tjejskyttet, vi startade extra tidigt med första skytt redan kl 14 så alla stannade inte hela kvällen, precis som det ska vara på ett Drop-In.


Önskar alla en skön sommar och hoppas vi ses igen i augusti, glada och friska!

Tisdagen den 25 februari 2020, andra tjejskyttet detta årtionde!


Kvällens tjejskytte berörde det intressanta och ibland hett diskuterade ämnet rovdjur.
Hur många finns det och hur mycket skada gör de? Oerhört intressant att få veta hur man ser att det är en varg eller lodjur som dödat ett tamdjur, eller hund, för det kan ju också vara! Nu kan vi det!


Stort tack till Tom Espgård som lärde ut allt detta och mycket mer!


Fullt i alla skjutgrupperna innan temat och det blev även  träningsskjutande efter temat och både lugna och lite snabbare grupper var det i dag kul att så många vill träningsskjuta.


Traditionella fika-snacka hann vi såklart med, ett måste!!

Tisdagen den 21 januari 2020, första tjejskyttet detta årtionde!


Stort tack till Magnus Lund som höll i temat "Våra jaktbara fåglar"

Det tränades både med och utan skjutstöd i kväll och både lunga och lite snabbare grupper blev det, detta årets första tjejskytte, i skjutbiografen.


Temat var fåglar och det är inte lätt, finns ju flera som är så lika, speciellt i sin ”tradiga dräkt”.
Går det någonsin att lära sig och skilja på dem så att man vågar sikta och skjuta mot dem?


Fika och mycket snack blev det som vanligt mellan skjutandet, kul att se er alla igen!

Torsdagen den 5 december 2019 var det fullt hus på tjejskyttet


Stort tack till Mathias Johansson från Svenska Jägareförbundet som kom och berättade om ”Vård i det vilda” kursen för alla som vill veta mer om hur man tar hand om de skador som kan drabba människa och hund i skog och mark. Vi fick nog oss alla ett par tankeställare och många bra tips på hur vi kan förbereda oss för att klara av en svår situation ute i skogen under jakt. Flera av oss blev också intresserade av att gå heldagskursen så det skulle vara roligt om vi kunde få ihop en grupp som kan gå den tillsammans.


Julmingel med julklapp, glögg och sedvanliga fika hade vi såklart och det var två rekord som sattes idag, flest deltagare och den klart yngsta deltagaren på besök idag!


Flera grupper som träningssköt i biografen och nya tjejer även denna kväll, kul, välkomna!


God Jul och Gott Nytt År på er alla, hoppas att vi ses i januari nästa år!

Torsdagen den 7 november 2019 hade vi ballistik på temat!


Den här gången handlade det om val av rätt ammunition och att skjuta in sin bössa, detta viktiga moment och så bra att kunna riktigt bra. Stort tack till Karl Eklund och Fredrik Bengtsson som både förklarade teoretisk och visade praktiskt hur inskjutning går till.


Lite kladdkaka på kladdkakans dag hann vi få i oss mellan allt snack och träningsskjutande inne i skjutbiografen.


Många tjejer kom denna kväll och flera tjejer kom också för första gången, väldigt roligt och alla lika välkomna i gänget!

Tisdagen den 22 oktober 2019 var det fullt blås på tjejskyttet


Stort tack till Skånes Jakthorn som kom och spelade för oss, mycket pampigt!  Vi fick höra både jaktsignaler och jaktmusik och historien bakom detta med jaktmusik, allt om hur och när man spelar de olika signalerna och melodierna.  Skånes Jakthorn spelade även sin ”egen jaktmelodi” och där ingår även skönsång!


Sen fick vi lov att prova själva, inte alls så lätt som det ser ut att få fram något vackert ljud ur jakthornet men väldigt roligt att testa!


Träningsskjuta, fika och nätverka och snacka gjorde vi en massa som vanligt!

Tisdagen den 25 september 2019 var det andra gången på höstens tjejskytte.


Stort tack till Tobias Brettmark från Swarovski optik som höll i kvällens tema och lärde oss mycket om både kikare och kikarsikten. Tobias är själv jägare och gav oss många smarta och bra tips på både inställningar och rengöring. Mycket intressant att få en inblick i hur kikare och kikarsikte ser ut inuti genom de två halvmodellerna som Tobias visade oss.


Det var fullt i alla skjutgrupperna innan temat och det blev skjutning även efter temat i biografen., så lite väntan blev det, men då fanns det tid för desto mer fika och snack.


Roligt att det kommer nya tjejer varje gång, så också denna ikväll, alla mycket välkomna och hoppas fler tjejer hittar till tjejskyttet och kommer med i vår fina gemenskap.

Torsdagen den 29 augusti 2019 var det första tjejskyttet efter sommaruppehållet och det kom  många glada tjejer denna varma augustikväll, härligt att se alla igen.


Stort tack till Marie Bengtsson från "The need for tweed" som stod för temat och visade kläder från Engelska Oxford Blue. Det blev mycket provande av de fina kapporna i vaxad bomull och även hattarna var populära. Både före och efter Marie startade temat vid 18-tiden var det fullt i alla grupperna inne i skjutbiografen, lugna och snabba, så alla fick det tempo de önskade.


Fika och snacka hann vi också med, såklart, nätverka, det är en viktig del det med!

Torsdagen den 9 maj 2019 var det "Ballistik fördjupning" som var temat.
Sista tjejskyttet innan sommaruppehållet och vi fördjupade oss i ballistik, ett tungt ämne, men så intressant för oss ”nördiga”, man lär sig nytt hela tiden!

Stort tack till Karl Eklund och Fredrik Bengtsson som rätade ut en del frågetecken men satte nog dit lika många igen!

Träningsskjuta, fika och snacka var tre viktiga saker som vi också hann med under kvällen.

Nästa tjejskytte är den 29 augusti!

Tisdagen den 9 april 2019 var det "Grunder i Ballistik" som var temat.
Karl Eklund pratade räffling, kaliber, roterande kulor, inskjutning av bössor och om pipan som alltid är riktad en aning uppåt på temat. Intressant och så lärorikt och kul med alla exempel och historier.
En massa träningsskjutande blev det långt in på kvällen också plus snack och fika, såklart!

Tisdagen den 12 mars 2019 gällde det vår "jägarhörsel"


Då kom Tarik Jamil, Leg. Audionom till tjejskyttet och hade ett föredrag om vår hörsel, den som det är så lätt att förstöra men också lätt att skydda, intressant och nyttigt att få veta!


Det var flera tjejer som under kvällen lät göra ”öronavgjutningar” för att få gjort små hörselskydd, ett smidigt sätt att skydda sin hörsel.


Vi träningssköt, fikade och snackade vi en massa under kvällen som vanligt och kul också att få se flera killar som kom och lyssnade på temat.

Tordagen den 14 februari 2019 var hjärtat det viktigaste, både på dagen och kvällen!


På alla hjärtans dag var hjärtat i fokus även på tjejskyttet då vi lärde vi oss att rädda liv med Hjärt-lungräddning!


Stort tack till Roswitha Splittorff och Marie Petrelius Fäldt som höll i kvällens tema: Sjukvård i fält + HRL.

Alla tog chansen att prova på att träna och uppdatera sig, så oerhört viktigt att kunna hjärt-lungräddning även i en stressad situation. Många upptäckte att man ska ta i mer än man tror för att det ska bli rätt, mycket lärorikt!


Mycket skjutande på flera nya filmer i biografen, fika och snacka en massa hann vi såklart också med under kvällen!

2019 års första tjejskytte var torsdagen den 10/1


Det kom många nya tjejer så det blev det lika många lugna skjutgrupper som vanliga skjutgrupper, väldigt roligt att flera nya tjejer hittar till tjejskyttet!

 

Jesper Einarsson från Jägareförbundet höll i temat med ett mycket intressant föredrag om Kronhjorten, Skånes landskapsdjur, detta smarta, svårjagade och mycket vackra djur.

”Det är dess skönhet, grace och respektingivande uttryck som i kombination med det skygga beteendet och förmågan att lura jägaren som gett upphov till att många håller det som det absolut förnämsta högviltet.”

Jesper berättade och jämförde också med övrigt klövvilt, väldigt intressant.

 

Mycket snack och fika blev det också såklart!

Tisdagen den 4/12 var 2018 års sista tjejskytte med traditionellt julmingel, glögg, pepparkaka och liten julklapp som JAQT sponsrade oss med.

 

Temat höll Gamekeeper Jaktresor i och gav oss inspiration för jaktresor runt om i världen med fina bilder i sin Powerpoint show. Två mycket glada tjejer fick vi också se då de blev vinnare av presentkorten á 500 kr som Gamekeeper lottade ut under kvällen, Grattis!

 

Mycket skjut-träning i biografen blev det, både före och efter temat var det grupper med tjejer som gick in och tränade skytte och flera lugna grupper även denna gång!

Torsdagen den 15 november 2018 var temat  Kulvapen och hagelbössor


Det blev fullt hus  när Johan Georgsson från Sako kom till tjejskyttet, det kom så många intresserade att stolarna inte räckte till! 

Johan  visade och lärde oss massor om kulvapen, ljuddämpare, kikare, sikten och hagelbössor. Mycket trevligt och intressant föredrag. Fina ”Giveaway” hade Johan med sig också , stort TACK!


Det blev många skjutgrupper  under kvällen och  nytt rekord med fyra lugna grupper, jätteroligt.

Och sen, fika och en himla massa snack blev det såklart  också .

Torsdagen den 18 oktober 2018 kom "amatör-kocken” Helena Josefson som gav oss en riktigt trevlig matlagningsinspirerande kväll på tjejskyttet.


Helena fixade och mixade det ena efter det andra snabbt och enkelt. Hon gav oss massor med nya tips, allt från att koka tomat i glasburk i ugn till att göra nyttiga kryddblandningar och allt fick vi givetvis smaka på.

 

Tränings-skjuta, fika och snacka gjorde vi såklart också och denna kväll fick göra tre ”lite mindre vana” grupper  (rekord) då det kom flera nya tjejer, jättekul!

Torsdagen den 20 september 2018 kom Marie Koenen och höll ett mycket intressant föredrag om specialsök med hund.

Marie visade två fina sök med sin ”vägglösshund”, roligt att få se den i aktion, tror vi var många som blev inspirerade och skulle vilja prova själva med våra hundar.

Tur att Marie inte släppte lös vägglössen som hon hade med sig, det var lite läskigt med hungriga vägglöss, men kul att få veta hur de matas, kändes bra att de förvarades i rymningssäkra behållare.


Både innan och efter temat tränings-sköt, fikade och snackade vi en massa som alltid.

Den 28 augusti 2018, höstens första tjejskyttekväll kom Morten från Deerhunter och hade visning av sköna och snygga jaktkläder som vi provade och fick tips om.


Kul att så många tjejer kom till vår höststart och flera tjejer kom för första gången.

Jättevälkomna allihopa, nu är vi igång ingen med skjutträning, nätverkande och en massa mysigt fikande och snack!

På vårens sista tjejskytte den 15 maj 2018 kom Peter Skogström från Mat & Vin och höll i temat.

Peter berättade för oss hur vi ska hänga, stycka och tillaga vårt viltkött för att få det helt perfekt!

Det blev många bra tips, in i minsta detalj, allt från hur lång tid olika vilt ska hänga till exakta ugnsgrader, mycket intressant.

Fika, snacka och tränings-skjuta gjorde vi som vanligt också.

Till tjejskyttet torsdagen den 19 april 2018 kom Nils Carlsson, jägare och Viltförvaltare på Länsstyrelsen i Skåne och pratade om rovdjur och invasiva främmande arter.


Ett mycket intressant föredrag om varg i Sverige och mårdhund i Danmark, det blev många frågor och Nils svarade på dem alla.

Tränings-skjuta, fika, nätverka och snacka en massa, gjorde vi så klart också, precis som vanligt.


Tisdagen den 20 mars 2018 handlade temat om det viktiga ämnet ballistik, som nu inte är svårt längre!


Christian Olsson och Niclas Andersson redde ut begreppen, patroner, kaliber, kulvikt, kulbana, vindavdrift, anslagsenergi osv.

Varför man ska skjuta in sin bössa på 100 m och trixen för att göra det lätt, fick alla lära sig.

Hur kulan beter sig på väg till målet och varför, beskrevs också.

Träningsskytte, fika och en massa snack, blev det såklart även denna kväll!

Torsdagen den 22 februari 2018,  årets andra tjejskytte höll Marie Henschen i temat; information om Malmö Skyttegille och berättade om vilka fördelar det är att vara medlem i MSG.

 

Marie informerade att medlemsavgiften är 500 kr/år och för det får du träna skytte/skjuta in din bössa på de olika banorna på Spillepengen (måste vara medlem i MSG för att få göra det) + delta i olika gratiskurser som anordnas av MSG.

Som vanligt hann vi både träningsskjuta, fika och snacka en massa också.

Torsdagen den 26 januari 2018 startade vi med att fokusera på skjutställning vid kulskytte!

Det kom många tjejer på årets första tjejskytte, glada skatt, mycket snack och fika hann vi med innan vi gemensamt gick in i skjutbiografen för att torrträna under ledning av Christian Olsson. Många bra tips, allt från hur man står bäst när man ska skjuta till hur man skjuter på ”älgen” och på drevjakter.

Mer övning var för sig vid skjutsimulatorn blev det sen och mer träningsskjutning inne i biorgafen.

Torsdagen den 7 december 2017 kom Jaktvårdskonsulent Fredrik Jönsson och vi hade vi julmingel med glögg och pepparkaka + julklapp!

På årets sista tjejskytte hann vi med att både skjuta, dricka glögg, snacka, fika, få julklapp och lyssna på Fredrik Jönsson från Jägareförbundet. Fredrik höll i temat för kvällen med ett mycket intressant föredrag om jaktetik, det blev både diskussion, frågor och gav oss en del tankeställare.

Tisdagen den 14 november 2017 blev det fullt hus när Johan Svenning från Zodiac kom och hade föreläsning och lärde oss allt om jaktradion.

Många bra tips på hur vi ska fixa jaktradion när man tror den är ur funktion och så är det bara någon inställning som är fel! Superbra att veta!

Fika, en massa snack o skjutande hann vi också med.

Torsdagen den 26 oktober 2017 var det fokus på skjutställning vid kulskytte, vad ska man tänka på!

Patrik Boström instruerade och gav råd under skyttepassen och Mattias Svensson höll i temat på tjejskyttet med en gemensam "torrträning" inne i skjutbiografen. Vi fick många och mycket bra tips om hur vi ska stå rätt, hålla rätt för att snabbt få iväg säkra skott. Så nu är vi alla lite bättre skyttar, gäller bara att torrträna hemma så det sitter!

Tisdagen den 26 september 2017 var det höstens första tjejskytte och temat var rödpunktsikte.

Det blev fullt i konferensrummet när Alexander Nordin från Aimpiont föreläste, visade bilder och visade även ett par korta häftiga filmer.

Nu vet vi allt om Aimpiont och varför det är så bra. Båda ögonen öppna och det tar där pricken är hur man än tittar i siktet, inte dumt alls!

Alla som ville fick också lov att testskjuta med Aimpoint inne i skjutbiografen, vilket många passade på att göra.

Roligt att det kom många nya tjejer till denna kväll, jättetrevligt, blev mycket snack som vanligt också :)

Välkommen att delta i endast temat och det kostar inget!