Skytteträning

Tips på skytteaktiviteter

Träna utanför tjejskyttet också!

Lärorik och rolig träning


MSG Jaktsektionens ordinarie skytteträning är på söndag fm enl. schemat nedan.
Tiden är 9-14 för löpande gris och 9-12 för övriga aktiviteter. Sista anmälan är 12 för löpande gris och 11 för övriga aktiviteter.

Träningen är öppen för alla MSGs medlemmar och det finns plats för 5-15 pers men antalet deltagare har aldrig varit ett problem.
Skulle det komma väldigt många så är det först till kvarn gäller om inget annat anges.

OBS! En aktivitetet kan bli inställd om det är brist på funktionärer så vill du delta är det alltid bra att kolla på MSGs hemsida innan du åker i väg:   www.malmoskyttegille.se/sektioner/jakt/aktiviteter-tavlingar


Vildsvinsjakt med övernattning på Torpet vid Hallandsåsen


Det var Anette Holst som arrangerade denna JAQT vildsvinsjakt med två jakttillfällen, fredagskvällen den 23/8 och lördagsmorgonen den 24/8.


Vi samlades i den stora fina jaktstugan vid 14-tiden och startade med fika och en massa snack. Snart kändes det som vi alla kände varandra, det berättades både spännande björnjakter och andra jaktupplevelser. Men det blev också vapen och ballistik när vapenhandlare Agneta Winberg kom och pratade ammunition och förevisade olika vapentyper, mycket lärorikt.


Före den fantastiskt goda middagen som Anette Holst stod för, laddades WeHunt appen ner, inloggning för alla och vi kunde se alla passen. Var och en körde eller gick ut till sitt pass och vädret var det bästa, ljummen stilla kväll. Vi satt tills det var helmörkt och ville man, fick man sitta hela natten!


Vid 04-tiden var det till att bege sig ut igen, alla till samma pass  som kvällen innan, då det var lättast att hitta i mörkret.

Vi avslutade lördagsmorgonen med att vi alla tog en långfrukost, en ljuvlig sådan, där fattades inget, det hade Anette sett till!


Det hela blev en mycket trevlig jaktupplevelse, som vi alla väldigt gärna gör om!

Ett stort tack till Anette Holst som arrangerade denna JAQT jakt, fantastiskt!


Klicka på en bild för att se den i ett större format!

Bertil Pålsson bjöd in till uppvärmning inför höstens hageljakter!

Det var hagelträning i Ystad för Bertil lördagen den 10 augusti 2019 i ett perfekt träningsväder.
Sex olika stationer var klara och uppställda när vi kom på morgonen. Förts blev det hej och prat med alla som åter var samlade på hagelbanan i Fredriksberg och sen genomgång av Bertil över dagens övningar.


Vilka stationer som man ville träna på under dagen var upp till var och en skytt och likaså hur många skott man ville skjuta. Danskt wienerbröd, direkt importerat! fick vi alla njuta av, likaså två sorters soppor till lunch, båda väldigt goda.

På eftermiddagen delade Bertil ut sina tre sista ”hagelmedaljer” i både guld och silvervalör till skyttar som var förtjänta av dessa.


Det blev en mycket trevlig dag och vi alla var mycket nöjda med vårt skytte.

ETT STORT TACK till Bertil och hans medhjälpare som fixade den här träningsdagen för oss!


Klicka på en bild för att se den i ett större format!

Träning ger färdighet!